Oudleiding komt samen (verslagje)

Oudleiding komt samen (verslagje)

Met zo’n 115 waren we. (Oud)leiding, partners en kooks van alle generaties waren vertegenwoordigd.

Hieronder een verslagje.

Onze chiro zag het levenslicht op 13 januari 1957. Sinds dan zijn er meer dan 130 leiders de revue gepasseerd. Zo’n 20 hiervan zijn hoofdleider geweest. Zo nieuwsgierig als we, als huidige leiding, zijn begonnen we met het bijeenzoeken van al die (oud-)leiding. Hiervoor konden wij rekenen op een groot enthousiasme van enkele oud-leiders en al snel ontstond het idee om een poging te doen om zoveel mogelijk oud-leiding samen te krijgen.

De reünie vond plaats op zaterdag 30 mei. We mochten zo’n 115 oud-leiders, partners van oud-leiders en (oud-)kooks verwelkomen. Enkele van de opvallende aanwezigen waren de enkelen van de leiders, waaronder de hoofdleider, die er bij waren bij de oprichting in 1957. We begonnen het programma van de dag met een formatie gevolgd door een echte chirokwis. Deze werdt vakkundig in elkaar gestoken door oud-leiders Wouter Van den Born en Stijn Vanvinckenroye. (foto rechts) Sommigen onder jullie die al wat langer bij de chiro zijn zullen hen nog wel kennen. Na de kwis was het tijd voor een receptie. Tijdens de receptie was er de mogelijkheid om te neuzen in het chiromateriaal van weleer. Zo lag er bijvoorbeeld een oud uniform, enkele oude straks, leidingsboeken en veel fotoalbums.

Aansluitend konden we aanschuiven voor een overheerlijke barbecue. Na de barbecue was het de eer aan oud-kook Johny Bijnens om het kampvuur aan te steken. Hij was namelijk tot een vijftal jaar geleden onze ‘stoker’ van dienst.

Reünie oudleiding

En bij een goed kampvuur horen natuurlijk chiroliederen die luidkeels worden mee gezongen. Dit was vroeger zo en is nu niet anders. De chiro heeft door de jaren heen vele muzikale leiders gehad. Enkelen namen met plezier hun gitaar nog eens vast.

Er werd nog gezongen, gepraat en gelachen tot in de late uurtjes. Na een lange dag hadden we de oud-leiding (beter) leren kennen en veel bijgeleerd over hoe het er vroeger aan toe ging in de chiro.

Onze belangrijkste vaststelling was dat er nog veel oud-leiding begaan is met onze chiro en dat we altijd op hen kunnen rekenen. Ook achteraf kregen we veel positieve reacties, kijk maar eens op onze website mocht u hieraan twijfelen, en aantal oud-leiders hebben ons ook beloofd dat ze op de bezoekdag van bivak nog eens komen kijken.

Klik hier voor meer foto’s.

Reünie oudleiding

Waren aanwezig: Awouters Georges, Baeten Peter, Bas Bram, Bijnens Hans, Bijnens Jeroen, Bijnens Wouter, Celis Wilfried, Celus Jos, Celus Luc, Colemont Marc, Cox Jan, Cox Ludo, De Greeve Hubert, Evens Kevin, Fabry Peter, Franssen Lambert, Geerts Filip, Geuens Jeroen, Gielen Thomas, Grooten Pascal, Heleven Marcel, Hemeryck Wouter, Hermans Edgard, Kenis Karl, Lemmens Bart, Lemmens Karel, Mercken Luc, Mercken Wim, Meuwis Guido, Meuwis Jan, Meuwis Joost, Schepers Jo, Spitz Michaël, Storms Bram, Tielens Ward, Van den Born Eddy, Van den Born Juul, Van den Born Wim, Van den Born Wouter, Vandebeeck Rik, Vandeweerdt Wim, Vanheers Johan, Vanvinckenroye Koen, Vanvinckenroye Stijn, Vanvoorden Ivo, Vermeulen Karel, Vertessen Luc, Welkenhuysen Jos, Welkenhuysen Ludo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.